fredag den 3. august 2012

Et helt nyt liv

Når vi kommer hjem fra ferie, starter vi et helt nyt liv som familie. Clara starter i vuggestue, Nicholas er startet på job og jeg skal så småt i gang med at læse igen, så jeg er klar til studiestart d. 24.8. Vi får altså en hverdag....sådan en rigtig en. De sidste 2-3 måneder har vi mere eller mindre holdt ferie og stemningen har været præget af det. Vi har været meget i Jylland og besøgt familie, dermed har vores tid hjemme i lejligheden været rimelig sparsom. Vi glæder os til at få en 'rigtig' hverdag i vores 'nye' hjem, og samtidig er det også enormt skræmmende, fordi jeg nu har gået i næsten et år og kun har skullet koncentrere mig om Clara.

Det er med mange blandede følelser, at denne hverdag nærmer sig med hastige skridt. På den ene side bliver det fedt at skulle i gang med noget, som kun handler om mig, at kunne have dage derhjemme, hvor jeg er helt alene hjemme, at Clara kommer ud og er sammen med andre børn, at vi får lidt mere struktur i hverdagen.
På den anden side er jeg hamrende nervøs for at skulle læse (hvad nu hvis jeg har glemt alt?), jeg er nervøs for at Clara skal i vuggestue, jeg er vemodig over ikke at skulle tilbringe alle (stort set) Claras vågne timer med hende (for så går jeg jo lige pludselig glip af ting), jeg er nervøs for, at vi får for travlt til at nyde vores lille familie.

Alt i alt tror jeg, det gennemgående bare bliver godt og jeg tænker også, det er nok meget sundt også at tænke de nervøse tanker, for så er jeg opmærksom på dem, og på den måde kan jeg aktivt flytte fokus fra dem og over på de følelser, der siger, det bliver godt det alt sammen.

Så derfor flytter jeg nu mit fokus og forsøger bare at glæde mig til det alt sammen går i gang, når vi lige er hjemme fra sol og sommer på Mallorca. Der er i hvert fald en ting, der er sikker...denne frække tøs er super klar til at tage udfordringerne i vuggestuen på sig.


6 kommentarer:

 1. Åh, husker tydeligt den følelse Anna!

  Det ER virkelig vemodigt de første dage, når man afleverer sit lille afkom i vuggestue (eller dagpleje). Jeg havde virkelig en trist følelse i kroppen, hver gang jeg gik fra Hannibal... Pyyhhh :( Men med det sagt, så vender man sig lynhurtigt til en struktureret hverdag igen.. Og jeg må nok indrømme, at selvom det er skønt at være på barsel, så foretrækker jeg altså den 'almindelige' hverdag hvor man har sine rutiner, også selvom det er hårdt til tider, men så nyder man også bare weekenderne endnu mere :) Og børnene... de vender sig endnu hurtigere til det end os ;)
  Håber du nyder din ferie!
  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Ferien var fantastisk! Og jeg er spændt spændt spændt på vuggestuen - og samtidig glæder jeg mig også. Det bliver så spændende, skal nok skrive lidt om det i morgen.
   Knus

   Slet
 2. Jeg husker også kun alt for godt da min barsel sluttede. Det var ikke sjovt i starten, og da slet ikke at skulle aflevere sin lille guldklump et helt fremmed sted til nogle helt fremmede mennesker. Men det er nok værst for forældrene, for min datter faldt hurtigt til og elsker at være i vuggestue.
  Jeg foretrækker også hverdagen for som Kia skriver så sætter man meget mere pris på weekender, fridage og ferier sammen med sin familie nu. Under barslen flød det hele ligesom sammen i en stor pærevælling.
  Det er også skønt at komme ud blandt andre voksne og fordybe sig i andre ting så det hele ikke handler om børn. Man kommer ligesom hjem med fornyet energi selvom man har været i gang hele dagen. Man glæder sig jo til at se sit barn og være sammen med det.
  Det blev noget af en smørre, så slutter af nu.
  Er sikker på det hele nok skal blive godt (som du jo også selv skriver).
  Nyd den sidste tid og ferien sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din 'smøre' - elsker smøre lange kommentarer :-)! Ja jeg må indrømme at jeg glæder mig til at få 'mit' liv igen - det bliver skønt og som du også skriver, det at få en hverdag, bliver dejligt. I skal nok få at høre hvordan det går.
   Kh

   Slet
 3. Jeg forstår godt du gør dig en masse tanker omkring det, men det kommer garanteret til at gå fint. Du har vundet min giveaway så vær sød at sende mig din adresse:-)
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jubiiii :-) - og ja er også sikker på det kommer til at gå super!

   Slet