Bøger - læs løs

Dette er et forsøg - jeg håber det falder i jeres smag.

En passion/interesse for mig er at læse - og jeg læser MEGET - på 14 dages sommerferie, før jeg fik barn, kunne der godt ryge 8-10 bøger igennem læsemaskinen. Jeg elsker at læse og kan leve mig utrolig meget ind i de historier jeg læser - helt så det føles tomt at blive færdig.

Jeg læser mange forskellige genrer og det vil siden bære præg af - her vil være alt fra krimi til spænding til drama til biografier til klassikere (ikke så mange :-)) til humoristiske bøger til historiske romaner til fantasy. 

Her vil jeg lægge boganbefalinger ud af netop de bøger der fænger og fanger en fra først til sidst. Håber det kan give jer nogle gode læseoplevelser, som jeg har haft med disse bøger.

Extremely Loud and Incredibly Close af Jonathan Safran Foer

Billede lånt her
Fantastisk fortælling om Oscar, der mister sin far i 9/11 og begiver sig ud på en 'rejse' rundt i New York for at finde ud af mere om sin far. Den er filmatiseret for nylig, jeg har ikke set filmen, men skal helt sikkert have set den,
Samtidig er det også fortællingen om en families rødder og rejse fra 2. verdenskrig til i dag.
Den er fuldstændig formidabel . jeg læste den på engelsk (originalsproget) og kan derfor kun anbefale dette - ved ikke om den er lige så finurlig og anderledes på dansk - let me know, hvis du giver dig i kast med den. Den er et must read og er forholdsvid let læst.

Himlen over London af Håkan Nesser


Billede lånt her
En spændingsroman/krimi med flere niveauer. Jeg læste en anmeldelse af denne i Politiken (vent med at læs den, til du har læst bogen - den afslører en del), hvori den blev beskrevet som Håkan Nessers mest ambitiøse værk - og jeg kan kun give anmelderen ret. At det så lykkedes til UG er jo læserens held. Ved første øjekast handler bogen om den dødssyge næsten 70 årige Leonard Vermin, der har inviteret sin familie til fødselsdag i London, for at gøre op med sit liv og sin arv. Efterhånden kommer der flere og flere lag og tingene er ikke, som de umiddelbart ser ud. Jeg vil ikke afsløre mre, for så går overraskelsen ud af det, der netop er så godt ved denne bog. Jeg kan kun sige læs den! Også jer, der ikke ikke normalt er til krimier, om ikke for andet så for den helt igennem fantastiske personskildring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar